Edukacija pisanja projekata za početnike

1.400,00 Kn 1.250,00 Kn

Paket tri radionice :   1400 kn, 1250 kn
Uvodna edukacija:   650 kn,  530 kn
Druge dvije edukacije: 500 kn, 400 kn po edukaciji

kontaktirajte nas na info@poslovnaedukacija.hr

DATUM:  

Uvodna radionica pisanje projekata za početnike, utorak 8. svibnja 2018. 

Dizajniranje projekata za natječaje, utorak15. svibnja 2018. 

Projektni proračun i financije, petak18.svibnja  2018.

VRIJEME: 17.00 – 20.00 sati

MJESTO: Pogon, Kneza Mislava 11, Zagreb


Imate dobru ideju, no ne znate kako dizajnirati projekt koji će proći na natječaju.  Čuli ste za različite natječaje i fondove, no prijavnica vam se čini napisana pomalo nepoznatim jezikom. Prijavite se na našu radionicu i riješite sve enigme projektnih aplikacija i dokumentacije.

Radionice su namijenjene pojedincima i udrugama koji svoje projekte žele prijavljivati  prvenstveno na lokalne i nacionalne natječaja (natječaji gradova, ministarstva, nacionalnih i regionalnih zaklada i fondova). Svi elementi  koje će se obrađivati u sklopu ove radionice su ujedno osnova i za dizajniranje, pisanje i vođenje nešto kompleksnijih projekata financiranih iz EU fondova.

Svaka radionica se može pohađati zasebno ili u paketu.

 

Saznajte više u detaljima niže:

Količina:

Opis

U sklopu tri radionice  naučite osnove pisanja projekata uključujući: pregled vrsta natječaja i donatora, analizu potreba zajednice (tržišta, korisnika), definiranje i analiza ciljanih skupina, relevantnost projekta, definiranje korisnika, ciljeva projekta i projektnih aktivnosti, kreiranje proračuna, evaluaciju te doseg i vidljivost projekta.

Raspored edukacija

Uvodna radionica pisanje projekata za početnike

  • Radionica je namijenjena onima koji još ne znaju kako zaploviti vodama projektnog financiranja. Daje informacije vezane uz različite vrste natječaja (gradski, županijski, nacionalni, EU fondovi, zaklade, tvrtke…) te objašnjava uvjete koje prijavitelj treba zadovoljavati kako bi prošao na određenim natječajima. Radionica ujedno pruža uvid u osnovne elemente koje svaki projektni prijedlog treba imati:
  • opis situacije/ problema
  • rješenje problema,
  • relevantnost projekta,
  • korisnici,
  • ciljevi,
  • rezultati,
  • aktivnosti,
  • evaluacija
  • proračun

Radionica će vam pomoći da pronađete natječaj na koji možete prijaviti vašu projektnu ideju, provjerite zadovoljavate li uvjete koji su u njemu propisani, te da znate na koji način strukturirati projektni prijedlog.

Dizajniranje projekata za natječaje

Edukacija je nastavak uvodne radionicu, a bavi se osmišljavanjem projekta i njegovih glavnih elemenata. U pitanju je umjetnost mirenja vlastitih želja i potreba  s onim što se traži natječajem. Edukacija ne pokriva natječaje EU fondova, iako je dobra osnova za njih. Cilj edukacije je kako kreirati projektnu ideju i aktivnosti s obzirom na kriterije koje natječaj propisuje, količinu sredstava koja se natječajem dodjeljuje i kapacitete koje vaša organizacija ili tvrtka ima. Navedeni elementi su često ključni jer o njima ovisi hoće li vam sredstva biti dodijeljena. Budući je u pitanju nadogradnja znanja iz uvodne edukacije, u sklopu ove radionice će detaljnije bit obrađeni ključni elementi projektnog prijedloga – ciljevi, rezultati, aktivnosti i korisnici.

Projektni proračun i financije

U svakodnevnom životu razmišljamo o neto iznosima, no proračunske tablice se pišu u brutu. Tako na primjer za isplatu autorskog honorara u iznosu od 7.000,00 kuna, potrebno je oko 10.000,00 kuna bruto, ukoliko to radimo putem ugovora o dijelu potreban bruto iznos će biti i znatno veći. Što je s putnim troškovima? Kada se oporezuju? Kolike su dnevnice? Što su izravni i neizravni troškovi i još mnogo toga teme su ove radionice. Ovi elementi će biti obrađene kroz rad na proračunskoj tablici za jedan konkretni projektni prijedlog.

DATUM: 

Uvodna radionica pisanje projekata za početnike, utorak, 8. svibnja 2018. 

Dizajniranje projekata za natječaje, utorak, 15. svibnja 2018. 

Projektni proračun i financije, petak, 18.svibnja  2018. 

VRIJEME: 17.00 - 20.00 sati

MJESTO: Pogon, Kneza Mislava 11, Zagreb


 

Vedrana Sunko, diplomirana sociologinja, dugogodišnja novinarka i voditeljica odnosa s javnošću, koja uz  dva desetljeća aktivnog staža u radu organizacija civilnog društva ima iza sebe više od desetljeća novinarskog rada za najveće domaće komercijalne, ali i manje poznate neprofitne medije. Znanja stečena u medijskom i PR svijetu odlučila je iskoristiti za povećanje vidljivosti projekata civilnog društva te 2012. godine osnovala Biro Radost. Savjetnica je pri izradi i provedbi komunikacijskih strategija i planova, a od osnutka Birao Radost sustavno razvija, organizira i provodi različite edukacijske programe vezane uz komunikacijske vještine, medije, odnose s javnošću, pisanje i provođenje projekata.

Sanja Burlović, koordinatorica projekata u AKC Attack, od 2000. godine sudjeluje u organizaciji niza ad hoch inicijativa i akcija. Bila je voditeljica financija na projektima u Centru za žene žrtve rata, provodila projekte PHARE2006, predsjednica je upravnog odbora Saveza udruga operacija grad 2011, bila je članica radne grupe za provedbu projekata u mreži Clubture,  volontira  na programima podrške, rada i pomoći izbjeglicama i tražiteljima azila. Vodi programe posvećene izbjeglicama u Attacku, aktivna je i u koordinaciji za integraciju izbjeglica i Inicijativi Dobrodošli, a ljeti  radi u menadžmentu  produkcije festivala Seasplash, Outlook i Dimensions.

Biro Radost, vl.Vedrana Sunko

 

 

 

Ocjene

Još nema ocjena proizvoda.

Budite prvi koji će ocijeniti ovaj proizvod. “Edukacija pisanja projekata za početnike”